Hypotéka na míru

Hypoteční úvěr je úvěrový produkt, který sjednáváme na dlouhou dobu. Po celou dobu splácení bude na danou nemovitost zajištěno zástavní právo, kterým bude disponovat právě banka. Až po poslední splátce si tedy můžete odechnout a konečně si říct, že bydlíte ve vlastním. Do té doby může banka v případě jakékoliv špatné finanční morálky kdykoliv přistoupit k zabavení nemovitosti a následnému prodeji. Možná jsme nezačali zrovna pozitivně, ale tuhle skutečnost bychom si měli uvědomit a přistupovat ke splácení hypotéky co možná nejzodpovědněji.

Co budeme potřebovat pro získání hypotečního úvěru?

Ne každá banka má v nabídce svých úvěrových produktů právě hypoteční úvěr, i z tohoto důvodu je menší, než například u neúčelových úvěrů. Hypotéka na stavbu domu, koupi pozemku nebo nemovitosti, rekonstrukci…zkrátka vše, co se týká bydlení. Hypotéka je účelovým úvěrem, proto mějte na paměti, že čerpání peněz z ní je přesně dáno ve smlouvě. Banka tak po vás bude chtít doložit, na co byly peníze využity.

podpis smlouvy

Jako u jiných druhů úvěrů, i zde budete potřebovat osobní doklady, výpis z registru dlužníků a doložení pravidelné měsíční mzdy, krom toho i výpis z katastru nemovitostí a odhad nemovitosti.

Je hypotéka výhodná? A kdy se pro ní rozhodnout?

jednání v bance

Pokud sníte o vlastním bydlení, rozhodně to bude něco stát. A ne každý v dnešní době disponuje takovými finančními prostředky, aby si mohl koupit byt, případně dům bez pomoci banky. Hypoteční úvěr tak mnohdy znamená jediné možné a rozumné východisko, jak financovat vlastní bydlení. Na trhu dnes najdete celou řadu hypoték, které nabízí individuální řešení, ze kterých není problém vybrat si tu pravou.

Na co mohou být peníze využity?

V první řadě záleží, zda je úvěr účelový nebo neúčelový, na základě této skutečnosti je přesně definováno na co mohu být peníze použity. Vždy je však potřeba, aby byla hypotéka zajištěna nemovitostí.